Serpil Timuray dünyanın en güçlü kadınları listesinde

Dünyada ve Türkiye’de önemli bir telekomünikasyon şirketi olan Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray, ABD’nin güçlü dergilerinden Fortune Dergisi tarafından 2017 yılının “En Güçlü Kadınlar Uluslararası...

Dünyada ve Türkiye’de önemli bir telekomünikasyon şirketi olan Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray, ABD’nin güçlü dergilerinden Fortune Dergisi tarafından 2017 yılının “En Güçlü Kadınlar Uluslararası Listesi”nde dünyanın en güçlü 27. kadını oldu.

Dünyada ve Türkiye’de önemli bir telekomünikasyon şirketi olan Vodafone Grubunun  Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray, ABD’nin güçlü dergilerinden Fortune Dergisi tarafından seçilen 2017 yılının “En Güçlü Kadınlar Uluslararası Listesi”nde dünyanın en güçlü 27. kadını oldu.

Londra merkezli Vodafone Grubu’nun dünya İcra Kurulu’nda Ocak 2014 itibarıyla görev alan Serpil Timuray, mevcut sorumluluğu kapsamında, grubun marka, ürün ve servis portföyü, cihaz portföyü, pazarlama, satış, dağıtım, müşteri hizmetleri fonksiyonları ve bu fonksiyonlardaki yetenek gelişimine liderlik etmektedir. Grubun, 51 ülkede 33 Telekom operatörü ile anlaşmalı işbirlikleri de kendisine bağlıdır. Ayrıca Vodafone Grubu’nun strateji geliştirmesinden sorumlu olan Timuray, global inovasyon ve transformasyon programlarını yönetmektedir.

HEM YÖNETİMDE HEM DE BAĞIMSIZ ÜYE

Timuray, dünya çapında 800’den fazla Telekom operatörünün temsil edildiği Londra merkezli GSMA’da Yönetim Kurulu üyeliği ve aynı zamanda Vodafone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de sürdürmektedir. Aynı zamanda, Nisan 2015 itibarıyla, Paris merkezli Danone Grubu’nun dünya Yönetim Kurulu’nda bağımsız üye olarak da bulunmaktadır.

Serpil Timuray, Vodafone Grubu'nda önceliklerine aldığı segmentasyon stratejisiyle önemli başarılara imza attı. Bu strateji kapsamında, 10 ülkenin ardından bu ay İngiltere'de lansmanı yapılan Gençlik Segmenti ile, milyonlarca gence erişim ve fırsat eşitliği sağlanması hedefleniyor. Yine 2009 yılında Türkiye'de sosyal iş modeli olarak başlattığı ve ardından 7 ülkede yaygınlaştırdığı “Vodafone Çiftçi Kulübü” programı, tarımın dijitalleşmesi ve milyonlarca çiftçinin güçlendirilmesi için örnek bir girişim olarak gösteriliyor. Ayrıca, kadınların mobil teknolojilere eşit erişimi sayesinde ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmaya yönelik Timuray'ın Türkiye'den başlattığı “Vodafone Önce Kadın” programı, 10 ülkede lanse edildi.

ÖZEL DOĞUM İZNİ PROJESİYLE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Timuray, Vodafone Grubu bünyesinde “Çeşitlilik ve Dahiliyet Komitesi”nin liderliğini de üstlenmektedir. Bu komitenin çalışmaları arasında, yönetim pozisyonlarında kadın oranını artırmak üzere geliştirdiği ve tüm ülkelerde uygulamaya alınan “özel doğum izni” politikası ve kariyerine ara vermiş kadınların yeniden iş hayatına dönebilmelerine fırsat veren Vodafone ReConnect projesi özellikle dikkat çekmiştir.

Ekonomi Haberleri