Selçuk Geçer: Döviz kırılması yaşanacak! Şirketleri bedavadan patır patır toplayacaklar

Halk TV'de yayınlanan Gündem Özel programında açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, "Döviz kırılması yaşanacak, yabancılar şirketleri patır patır toplayacaklar" iddiasında bulundu.

HalkTv'de yayınlanan Gündem Özel programında açıklamalarda bulunan Geçer, döviz kırılmasının an meselesi olduğunu söyledi.

Geçer, “Dövizin uçarı kaçarı yok. Öyle 50 lira 60 lira da olmayacak. Şuanda şirketlerin döviz açıkları inanılmaz noktaya gelmiş durumda. Bu saatten sonra olacak döviz kırılması şirketleri patlatacak” dedi.

"Şirketler batsın diye yapılıyor, bedavaya Türkiye'nin şirketlerini patır patır toplayacaklar" diyen geçer "Bu döviz açığını hiçbir şirketin kaldırması mümkün değil" diye konuştu.

Türkiye'nin kredi notunu yükselten yabancı kuruluşlara da değinen Geçen, bunun rastlantı olmadığını döviz yükselmesin diye bunun yapıldığını savundu.

"Ülkenin ekonomisinin belini kıracaklar" diye konuşan Geçer, bankasından finans sektörü temsilcilerine BOTAŞ'a kadar her şeyi bedavadan toplayacaklar iddiasında bulundu.

EKONOMİYİ ŞİMŞEK VE ERDOĞAN YÖNETMİYOR

Bir komplo örneği veren Geçer, “Esas mevzumuz şu: 2001 ile bugün şablon gibi oturuyor. Bu süreci Mehmet Şimşek yönetiyor diyen adamın alnını karışlarım. Bu süreci Erdoğan yönetiyor diyen adamın da alnını karışlarım. Bu süreci bu dövizi burada tutanlar yönetiyor. Ve bu dövizi burada tutunlar sadece dövizden para kazanmak için yapmıyorlar bu işi. Bunu yapmalarının temel sebebi Türkiye’de arta kalan diğer şirketlerin de ele geçirilmesi 2001’e olduğu gibi. Bu komplo teorisi falan değildir. Şirketler batsın diye yapılıyor. Bedavaya Türkiye’nin şirketlerini patır patır toplayacaklar. Dövizi tutan da kırılmasını sağlayan da Türkiye Cumhuriyeti değil. Bunu yapanlar yabancı bankalar” dedi.

Ekonomi Haberleri