Seçim Sonrası Acı Reçete: Enflasyon Yüzde 50'yi Geçebilir!

Herkes 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ekonominin nereye gideceğini merak ediyor. Kemer sıkma politikalarında sırada ne var?, Vergi reformu mümkün mü, kimin dediği olacak? Enflasyon ne duruma gelecek? İşte detaylar...

31 Mart yerel seçimleri geride kaldı ve herkes aklındaki en büyük soruyu soruyor: Ekonomi nereye gidecek?

Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan Koç Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp seçim sonrası ekonomik gidişat için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Demiralp açıklamalarında enflasyonun artacağına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

YIL SONU ENFLASYON İSE YÜZDE 50'Yİ GEÇEBİLİR!

"Orta vadeli planda yüzde 4 gibi bir büyüme hedefi konulmuştu, yıl sonu enflasyon oranı hedefi ise yüzde 36. Bu iki hedef birbiri ile çok orantılı değil. Bu kadar kontrolden çıkmış ve şu anda yüz 65'lerde olan enflasyon bile anlatmak istediklerimize yeterli. Manşet rakamını yüzde 65'lerden yüzde 36 ya çekmek bedelsiz bir şekilde mümkün değil. Burada bir acı reçete gerekiyor. O da büyümeden feragat. Yani ekonomide çok sıkı bir kemer sıkma politikası gerekiyor. Yüzde 36 hedefi bu büyüme hedefiyle ne yazık ki gerçekleştirilmesi imkansız bir hedef. "Yıl sonu enflasyon ise yüzde 50'yi geçebilir"

Kemer Sıkma Politikaları: Seçim sonrası kemer sıkma politikalarının devam edip etmeyeceği merak konusu. Hükümet, enflasyonu kontrol altına almak için bu politikalara devam edebileceğini sinyalliyor. Bu durum, kamu harcamalarında kısıtlamalara ve bazı teşviklerin geri çekilmesine yol açabilir.

Vergi Reformu: Uzun süredir gündemde olan vergi reformu, seçim sonrası tekrar masaya yatırılabilir. Vergi sisteminin daha adil ve şeffaf hale getirilmesi hedefleniyor.

Kimin Dediği Olacak?: Ekonomideki gidişatı Hükümetin politikaları ve küresel gelişmeler birlikte belirleyecek. Hükümetin ekonomiyi istikrara kavuşturmaya yönelik adımları ve küresel ekonomideki gelişmeler, enflasyonun gidişatını ve yatırımların seyrini etkileyecek.

Ekonomi Haberleri