Ruslar Türkiye'de İlan Verdi: 23 Bin Kişi Aranıyor

Personel bulmakta zorlanan Rus şirketler, açığı kapatmak için dünyanın her yerinden eleman aramaya başladılar. Bu arayışta Türkiye de önemli bir hedef konumunda.

Dünyanın küresel bir köy oluşu dev şirketlerin farklı ülkelerden personel arayışına girmesini kolaylaştırıyor. Özellikle pandemi döneminde görüldü ki çalışanlar ofiste olmasa da işlerini verimli olarak sürdürebiliyor. Bu durum şirket merkezleri farklı ülkelerde olan firmaların eleman açıklarını yurt dışı kaynağıyla çözmesini sağlıyor.

Onlarca Rus şirket, eleman ilanlarını Türkiye'deki platformlara da vererek buradaki geniş insan kaynağına erişmeyi amaçlıyor.

İnsan kaynakları servisi HeadHunter, Rus şirketlerin verdiği ilan sayısının Kenya'da 39, Zimbabwe'de 15 kat arttığını açıkladı.

RBC'nın aktardığı verilere göre Rus şirketler Afrika'da en çok bilişim uzmanı arıyor. Gazete Kamerun, Zambiya ve Cezayir gibi ülkelerde verilen ilanların da 5 ile 8 kat arasında arttığına dikkat çekti.

İLAN ARTIŞINDA DİKKAT ÇEKEN ÜLKELER

İlan artışında ilk 10'da yer alan sadece 2 Avrupa ülkesi var. Arnavutluk 6, Belçika 10'uncu sırada.

Haberde Kenya'da Rus şirketleri tarafından verilen ilan sayısının geçen yılın ilk yarısında 161 iken bu yıl 6 bin 400'e fırladığı bilgisi yer alıyor. Ayrıca bu yıl Rus şirketlerin ilk kez Nepal, Bahamalar, Barbados, Malawi, İzlanda, Sierra Leone, Gabon ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi ülkelerde ilan verdiği öğrenildi.

En çok ilan verilen ülkeler ise 143 binle Kazakistan ve 106 binle Belarus. Türkiye'de verilen ilan sayısı ise 23 bin olarak kayıtlara geçti.

Ekonomi Haberleri