Rus basını duyurdu: Türkiye'ye tek başlarına gelmeye başladılar

Rus basınında yayımlanan bir analize göre, Rusya vatandaşları paket tur almadan bağımsız seyahat etmeye başladılar ve bu seyahatlerde ilk tercihleri Türkiye oluyor

. İzvestiya gazetesinin rezervasyon servisleri ve sigorta şirketlerinin verilerine dayandırdığı habere göre, Rus turistlerin en çok tercih ettikleri diğer yurt dışı destinasyonlar arasında Çin, Tayland ve Vietnam bulunuyor.

Sigorta Şirketlerinin Verileri

Sigorta şirketi Rosgosstrah'a göre, bağımsız seyahat eden turistlerin yüzde 57'si Türkiye'ye gidiyor. İkinci sırada ise yüzde 15'lik payla Rusya içi destinasyonlar yer alıyor. Ayrıca, Alfastrahovanii şirketi, en çok seyahat sigortası yaptıkları destinasyonun Türkiye olduğunu belirtti.

Rezervasyon Servislerinin Verileri

OneTwoTrip rezervasyon servisi, Rusların yurt dışında en çok otel rezervasyonu yaptıkları ülkenin yüzde 15,2 ile Türkiye olduğunu açıkladı. Ancak, rezervasyon sayısında geçen yıla kıyasla yüzde 24'lük bir düşüş yaşandı.

Sektör Temsilcilerinin Görüşleri

Gazeteye konuşan sektör temsilcileri, Covid-19 önlemlerinin kaldırılmasının ardından Rus turistler arasında Çin'in popülaritesinin sürekli arttığını belirtiyor.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın Verileri

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 2021'de Çin'i ziyaret eden Rus turist sayısı 2 bin iken, 2023'te bu sayı 733 bini geçmiş durumda.

Bu veriler, Rus turistlerin Türkiye'ye olan ilgisinin sürdüğünü ve bağımsız seyahat eğilimlerinin arttığını gösteriyor.

Ekonomi Haberleri