Protokolde Mehmet Şimşek bombası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2007-2018 yılları arasında Maliye Bakanlığı ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı yapan Mehmet Şimşek ile Silivri yeraltı doğalgaz depolama tesisi kapasite artış töreninde buluştu. Buluşma, uzun zamandır konuşulan Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimine yeniden geleceği söylentilerinin alevlenmesine neden oldu.

Bugün gerçekleştirilen Silivri yeraltı doğalgaz depolama tesisi kapasite artış töreni, ilginç bir konuğun katılımına sahne oldu. Tören sırasında protokolde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanında 2007-2018 yılları arasında Maliye Bakanlığı ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı yapan Mehmet Şimşek de yer aldı. Erdoğan’ın Şimşek’i karşılaması ve protokole davet edip Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte yan yana fotoğraf vermesi, uzun zamandır konuşulan Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimine yeniden geleceği söylentilerinin alevlenmesine neden oldu.

Ekonomi yönetiminde bağımsızlık istediği için gelmemişti

24 Haziran 2018’de geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde görev almayan Şimşek’in ekonomi yönetimine davet edildiği ancak ekonomi yönetiminde bağımsızlık ve Merkez Bankası Başkanı’nı kendisinin belirleme talepleri yüzünden görüşmelerin tamamlanamadığı söylenmişti.

ABD merkezli Merrill Lynch’te Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanı olarak görev yaparken, 2007’de Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı olan Şimşek, Temmuz 2018’e kadar AKP hükümetlerinde Maliye Bakanı ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Nureddin Nebati Baykar’a gitti

Bu arada Silivri’deki törene katılmayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ı ziyaret etmesi dikkat çekti. Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün, ülkemizin savunma sanayiindeki büyük bir kazanımı olan ve yerinde görme imkanı bulduğum Kızılelma Türkiye Yüzyılı’na çok yakıştı” ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri