Türkiye'de piyasaların gözü Salı Gününe çevrildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayı faiz kararını açıklayacak. Salı günü açıklanacak faiz kararı tüm piyasaları etkileyecek. faize ilişkin son tahminler de ortaya çıkmaya başladı. Piyasaların gözünün kulağı faiz kararındayken ekonomistler tarafından yapılan tahminler yüzde 45 ile 50 arasında oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın temmuz ayı faiz kararını salı günü saat 14.00'te açıklanacak. Piyasaların gözü kulağı da bu kararda. Her sektörü etkileyecek karar için ekonomistlerin tahminleri de ortaya çıkmaya başladı.

FAİZ YÜZDE 50'YE ÇIKARILMIŞTI

Son faiz artış kararı ise mart ayında yapılmıştı. O tarihte faiz yüzde 45'ten yüzde 50'ye çıkarılmıştı. Son 3 aydır faizi sabit bırakan Merkez'in salı günü nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

GENEL BEKLENTİ SABİT KALMASI YÖNÜNDE

Piyasada genel beklenti faizin sabit kalması yönünde olurken TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin ekonomistlerin tahminleri şöyle:

AA: YÜZDE 45

AA Finans'ın 23 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete katılan ekonomistlerin tamamı faizin yüzde 50'de sabit bırakılmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

FOREKS: YÜZDE 45

Foreks anketine katılan 16 ekonomistin tamamı faizin sabit bırakılmasını bekliyor. Ankette, 2024 yıl sonuna ilişkin görüş veren 11 ekonomistin medyan faiz tahmini yüzde 45,00 oldu.

TCMB: YÜZDE 50

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını yayımladı. Ankette beklenti faizin yüzde 50'de bırakılması yönünde oldu.

BLOOMBERG

Bloomberg HT'nin düzenlediği ankete katılan 26 kurumun beklentisi politika faizinin yüzde 50 seviyesinde sabit tutulması yönünde oldu. 26 kurumun 2024 sonu faiz beklentisi en yüksek yüzde 52,5, en düşük yüzde 40 oldu.

Ekonomi Haberleri