ABD'den Beklenen Haber Geldi: Altın Yükselişe Geçti

Piyasaların merakla beklediği ABD haziran ayı enflasyon verileri açıklandı. Buna göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) haziranda aylık yüzde 0.1 yıllık olarak ise yüzde 3 yükseldi. ABD enflasyon verisinin açıklamasının ardından altın fiyatları da hareketlendi.

Ekonomistler, haziran ayında enflasyonun bir önceki aya göre yüzde 0,1 artmasını ve yıllık enflasyonun yüzde 3,1 olmasını bekliyorlardı. Ayrıca aylık enflasyonun yüzde 0.2 ve yıllık enflasyonun ise yüzde 3.4 gelmesi yönündeydi. ABD'de haziranda aylık enflasyon yüzde 0.1, yıllık enflasyon ise yüzde 3 ile beklentilerin altında geldi

İŞSİZLİK VERİLERİ DE BEKLENENİN ALTINDA KALDI

ABD'de, ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 6 Temmuz ile biten haftada 222 bin ile beklentilerin altına indi.

ABD Çalışma Bakanlığı, işsizlik maaşı başvurularına ilişkin haftalık verileri açıkladı.

Buna göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 6 Temmuz ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 17 bin azalışla 222 bine geriledi.

İşsizlik maaşı başvurularına dair piyasa beklentisi, başvuru sayısının 236 bin olacağı yönündeydi.

İşsizlik maaşı başvuru sayılarına ilişkin önceki haftanın verisi ise 238 binden 239 bine revize edildi.

ALTINDA HAREKETLİ DAKİKALAR

ABD enflasyon verisinin açıklamasının ardından altın fiyatları da hareketlendi. TÜFE'nin beklentilerin altında gerçekleşmesiyle ons altın, 2 bin 406 dolara kadar yükseldi.

Kapalıçarşı'da altının gramı bu sabah saatlerinde 2.522 liradan işlem görmeye başlamıştı. Dün, dolar kurundaki düşüşe karşın ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 artışla 2 bin 504 liradan tamamlamıştı.

11 Temmuz Perşembe günü saat 16:35 itibariyle altının gramı 2.538 liraya yükselmiş durumda.

Ekonomi Haberleri