×
  • Anasayfa
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Spor
  • Sağlık
  • Otomotiv
  • Sıcak Haber
  • Finans
  • Magazin
  • Özel Haber
  • Bilim ve Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Programlar
  • Tanıtım Bülteni
  • Eğitim
☰
  • Anasayfa
  • Ekonomi
  • Passat Sedan'a rakip otomobil modeli Türkiye'ye geldi. 2 milyon 796 bin liraya satılıyor

Passat Sedan'a rakip otomobil modeli Türkiye'ye geldi. 2 milyon 796 bin liraya satılıyor

Passat Sedan’ın yerini alması beklenen elektrikli ID.7, Türkiye'de 2 milyon 796 bin TL'ye satışa sunuldu. Elektrikli model 210 kW motor gücüne sahip olduğu için 60'lık vergi diliminde yer alıyor.

19 Aralık 2024 Perşembe 13:26
13

2023 yılında tanıtılan ve otomobil tutkunları tarafından "Elektrikli Passat" olarak adlandırılan ID.7 Türkiye'de Pro S versiyonuyla satışa sunuldu.

23

D segmentinde yer alan araç, IQ.LIGHT Matrix farlar, ErgoActive koltuklar, panoramik cam tavan, ambiyans aydınlatması ve head-up göstergesi gibi özelliklerin standart olarak sunulduğu ID.7 Pro S, sürüş asistanları açısından da eksiksiz şekilde donatıldı.

33

210 kW ve 545 Nm gücündeki elektromotoru ile arkadan itiş sunan elektrikli sedan, Pro S paketindeki 86 kWh'lik bataryası sayesinde 697 km menzile sahip. Şehir içi menzil ise 844 km'ye kadar artabiliyor.

DC hızlı şarj istasyonlarında 200 kW'a varan maksimum şarj hızıyla %10'dan %80'e sadece 26 dakikada şarj edilebiliyor. Standart olarak gelen ısı pompası sayesinde batarya sıcaklığını kontrol altında tutan elektrikli sedan, özellikle soğuk havalarda daha verimli bir sürüş sunuyor.

TÜRKİYE SATIŞ FİYATI BELLİ OLDU

Passat Sedan’ın yerini alması beklenen elektrikli ID.7, Türkiye'de 2 milyon 796 bin TL'ye satışa sunuldu. Aracın Tourer versiyonunun Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise belirsiz. %10'luk ÖTV dilimine girecek 160 kW versiyonu ise en erken 2026'da gelebilir.

Ekonomi Haberleri

© 2005

Halk TV


‧ Anasayfa ‧ İletişim