Özgür Özel ve Erdoğan'ın Görüşmesindeki Bu Ayrıntı Emeklileri Çok Üzecek!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl sonra CHP genel merkezini ziyaret etti. Görüşme, olumlu bir havada geçtiği kulislere yansıdı. Ekonomi konuları ele alınırken Erdoğan'ın 12. Kalkınma Programına uygun devam edileceğini aktardığı belirtiliyor. 12. Kalkınma programında emeklilerin maaşlarının iyileştirimesine yönelik bir vaat ve planlama bulunmuyordu...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sıkça vurgulandığı gibi 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezini ziyaret etti. Genel Başkan Özgür Özel’le yaptığı görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

CHP tarafında günlerdir sürdürülen titiz hazırlık, protokol üzerinden yapılan yoğun görüşmeler ve nihayetinde tam 15.59’da genel merkezin önüne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibi.

Karşılamadan verilen karelere, oturma düzeninden çıkıştaki tebessümlere kadar her şey iki noktaya işaret ediyordu. Taraflar, elbette ev sahibi olarak CHP gerçekten kusursuz bir hazırlık yapmıştı. İkincisi çıkışta verilen görüntünün de yansıttığı gibi görüşme olumlu bir havada geçti.

Habertük'ten Nasuhi Güngör "İkinci görüşmenin kritik notları" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Öğrenebildiğim kadarıyla Cumhurbaşkanı bu yöndeki eleştiri ve yaklaşımlara, genel bir perspektifle cevap verdi.

Ömer Çelik’in ifadeleriyle aktarabiliriz bunu: “Bu görüşmede ekonomi konularının da gündeme geldiği aşikardır. Cumhurbaşkanımız orta vadeli program ve 12. Kalkınma Programıyla elde edilen kazanımların korunacağını vurguladı. Programa zarar verecek tutumlardan kaçınılacağını ifade etmişlerdir."

İstedikleri takdirde Bakan Mehmet Şimşek'in kendilerine bilgi vereceği de Özel'e ifade edilmiş, Program konusundaki kararlılık ve aynı zamanda bu durumun muhalefetle şeffaf biçimde paylaşılması şu açıdan önemli. Öncelikle programa yönelik desteğin kuvvetle vurgulanması ve alınacak sonuçlara verilen değer. İkincisi, toplumsal taleplerin, ekonomik programın sınırları içinde ele alınacağının ortaya konulması."

Güngör ayrıca Özel'in Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı tarafından ağırlanan kimi devlet adamlarına yönelik bazı davetlere Özgür Özel’in de çağrılacağını görüşeminin sonuçlarından biri olarak belirtildiğini yazdı.

Ekonomi Haberleri