Otomotiv devi Ford, binlerce aracını geri çağırıyor

Otomotiv devi 90 bin aracını geri çağırıyor. Ford'un sürüş sırasında motor emme valflerinin kırılma potansiyeli nedeniyle 90.736 aracı geri çağıracağı duyuruldu.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) bugün yaptığı açıklamada, Ford'un sürüş sırasında motor emme valflerinin kırılma potansiyeli nedeniyle 90.736 aracı geri çağıracağını duyurdu. Bu sorun, motorun durmasına ve güç kaybına neden olma riski taşıyarak kaza olasılığını artırabilir.

Geri çağırma, NHTSA'ya göre 2.7L veya 3.0L Nano EcoBoost motorla donatılmış belirli 2021-2022 Bronco, F-150, Edge, Explorer, Lincoln Nautilus ve Lincoln Aviator araçlarını etkilemektedir. Ajans, sorunun halihazırda birkaç motor arızasına yol açtığını, ancak şu ana kadar herhangi bir kaza veya yaralanma bildirilmediğini belirtti.

Çözümün bir parçası olarak bayiler, hatalı valfleri belirlemek için bir silindir sıkıştırma testi yapacak. Eğer bir kusur tespit edilirse, motor araç sahibine ücretsiz olarak değiştirilecektir. Ford, etkilenen araç sahiplerini önümüzdeki haftalarda bilgilendirmeye başlayacak ve onları inceleme için bayilerine başvurmaya teşvik edecektir.

NHTSA ayrıca bu sorunun hızlı bir şekilde ele alınmasının, sürücü ve yolcu güvenliğini sağlamak için önemli olduğunu vurguladı. Ford, geri çağırma sürecini verimli bir şekilde yönetmek ve müşterilerine rahatsızlık vermemek için NHTSA ile yakın bir işbirliği içinde çalıştığını belirtti.

Ekonomi Haberleri