Orta Doğu'da savaş rüzgarları esiyor: Altının endişe veren tırmanışı

Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da düzenlenen bir suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından piyasalar hareketlendi. Orta Doğu’da jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte dün 78 dolara düşen brent petrol fiyatı bugün 80 doların üstüne çıktı. Bu akşam Amerikan Merkez Bankası'nın kararını bekleyen altın fiyatları akşam olmadan artış göstermeye başladı.

Hamas lideri İsmail Haniye, Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Haniye'nin suikastla öldürülmesi sonrası piyasalar hareketlendi. Gerilimin tırmanması halinde altının daha da yükselmesi öngörülüyor.

Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam alacağı para politikası kararları da takip ediliyor. Para piyasalarındaki faizin sabit kalması ve Fed'in yılın geri kalanında 3 kez faiz indirimine gidebileceğini gösteriyor.

ALTININ GRAMI NE KADAR?

Altının dün ons fiyatındaki artışa paralel yükseliş eğiliminde hareket eden gram fiyatı, günü önceki kapanışına göre yüzde 1,27 artışla 2 bin 564 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,6 artışla 2 bin 580 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 260 liradan ve Cumhuriyet altını 16 bin 960 liradan satılıyor. Gram altın yükselişini öğleden sonra sürdürdü.

Ekonomi Haberleri