Önce çalındı sonra otobüs durağında bulundu: Tam 750 milyon liraya satıldı

Titian adıyla da bilinen 16. yüzyıl İtalyan Rönesansının en önemli ressamlarından biri olan Tiziano Vecellio tarafından resmedilen "Mısır'a Kaçış Sırasında Dinlenme" adlı eser, çalkantılı bir maceranın Londra'da yeni sahibine kavuştu. Müzayedede düzenlenen açık artırmada, tablo rekor fiyata alıcı buldu.

Eserin Christie's Müzayede Evi'nde yapılan açık arttırmada 20,6 milyon euroya alıcı bulması yeni bir dünya rekoru kırılmasını sağladı.

1510 yılına tarihlenen tablo ilk olarak 19. yüzyılın başlarında Napolyon'un askerleri tarafından Viyana'daki Belvedere Sarayı'ndan çalınmıştı. 1878 yılında 4. Bath Markisi tarafından satın alındığından beri asılı olduğu İngiltere'deki Longleat House'dan da 1995 yılında çalınmıştı.

2002'de Londra'da bir otobüs durağında bir poşetin içinde eski Scotland Yard dedektifi Charles Hill tarafından tesadüfen bulunmuştu.

Christie's Müzayede Evi'nin "Eski Ustalar Bölüm" Global Yöneticisi Andrew Fletcher, tablonun "sanatçının hem renk kullanımına hem de insan formunun doğal dünyadaki temsiline yönelik öncü yaklaşımının gerçekten olağanüstü bir örneği" olduğunu belirtti.

Fletcher, "Rest on the Flight into Egypt" tablosunun Titian'ın "bir nesilden fazla bir süredir" müzayede piyasasına gelen en önemli eseri olduğuna inandığını ifade etti.

Rönesans ressamının erken dönem tablolarından biri olan "Rest on the Flight into Egypt" tablosu Christie's tarafından açık artırmaya çıkarılması büyük ilgi gördü.

Ekonomi Haberleri