O maaşlar AKP'li vekili isyan ettirdi!

AKP ekonomi yönetiminin emekliye reva gördüğü maaş, AKP'li vekilleri de isyan ettirdi. Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, "Emekli aylıklarının yeterli olduğunu söylersem vicdandan yoksun bir insanım demektir" dedi.

AKP Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, en düşük emekli maaşının 12.500 liraya çıkarılmasına yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Yeğin, emekli aylıklarının yeterli olmadığını vurgulayarak, "Eğer emekli aylıklarının yeterli olduğunu söylersem vicdandan yoksun bir insanım demektir. En düşük emekli aylığı için de diğer aylıklar için de vatandaşın ihtiyaçlarını karşılar dememiz mümkün değil, elbette az buluyoruz," dedi.

Meclis Araştırma önergesi üzerinde konuşan Orhan Yeğin, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye'de 5.5-6 milyon emeklinin olduğunu, bugün ise bu rakamın 16 milyona ulaştığını belirtti. Yeğin, emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

‘ASLA YETERLİ DEĞİL’

Yeğin, “2002’de bütçedeki yaşlılık aylıklarına ödenen oran yüzde 13.9 iken bugün 23.8. Asla yeterli değil ve artırmak için gayret ediyoruz” dedi.

Orhan Yeğin, en düşük emekli maaşını yükseltmek adına çözümü, “Yüksek katma değerli ürünler üretip, memleketimizin büyümesi için birlik olacağız. TOGG yapıldığı zaman hep beraber onunla gurur duyacağız” şeklinde açıkladı.

Ekonomi Haberleri