O banka tahsis edemediği borçları sattı: Vatandaşların kiminle muhatap olacağı açıklandı

Garanti BBVA, 701 milyon TL’lik tahsil edilemeyen borcu varlık şirketlerine devretti. Borçlular artık ödemelerini bu şirketlere yapacak.

Garanti BBVA, tahsil edemediği toplam 701 milyon TL’lik kredi ve kredi kartı borçlarını varlık yönetim şirketlerine devretti. Bu durum, borçlarını ödeyemeyen vatandaşların artık varlık şirketleriyle muhatap olacağı anlamına geliyor.

BORÇLULAR İÇİN YENİ DÖNEM

Garanti BBVA'nın KAP'a yaptığı açıklamaya göre, tahsili gecikmiş alacaklar farklı kategorilere ayrılarak beş farklı varlık yönetim şirketine satıldı. Bu kapsamda, kredi kartı borçları, destek kredileri, çek hesapları ve taksitli kredilerden oluşan alacaklar devredildi. Faiz ve masraf kalemleri de borçlara dahil edilerek, toplamda 701.5 milyon TL bedelle elden çıkarıldı.

ALACAKLAR HANGİ ŞİRKETLERE DEVREDİLDİ?

Açıklamada, borçların hangi şirketlere devredildiği ve tutarları detaylı olarak belirtildi:

Gelecek Varlık Yönetim AŞ: 319.2 milyon TL.

Ortak Varlık Yönetim AŞ: 151.8 milyon TL.

Birikim Varlık Yönetim AŞ: 71.7 milyon TL.

Dünya Varlık Yönetim AŞ: 81.6 milyon TL.

Sümer Varlık Yönetim AŞ: 77.2 milyon TL.

VATANDAŞLAR VARLIK ŞİRKETLERİNE YÖNELECEK

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle kredi ve kredi kartı ödemelerini aksatan bireyler, borçlarını artık bu varlık yönetim şirketlerine ödeyecek. Devredilen borçlara, yasal faiz ve dosya masrafları da eklenecek.

Garanti BBVA'nın bu hamlesi, bankanın tahsili zorlaşan alacakları üzerinden yükünü azaltmayı amaçlarken, borçlular açısından yeni bir müzakere süreci başlatacak.

EKONOMİK KRİZ VE ARTAN BORÇ YÜKÜ

Son dönemde ekonomik kriz nedeniyle milyonlarca kişi borç yüküyle karşı karşıya kalırken, bankaların alacaklarını varlık şirketlerine devretme uygulamaları yaygınlaşıyor. Bu durum, borçluların daha farklı koşullarda borç yapılandırmasına gitmesine yol açabilir.

Ekonomi Haberleri