New York borsası yükselişle açıldı! Endişeler azaldı

ABD'de resesyon endişelerinin ardından gelen "güvercin" mesajlar, New York borsasının güne yükselişle başlamasını sağladı.

Dow Jones endeksi yüzde 0,60 artarak 39.230,09 puana, S&P 500 endeksi yüzde 1,01 yükselerek 5.293,13 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,56 artışla 16.622,31 puana çıktı. ABD ve Japonya Merkez Bankası yetkililerinin açıklamaları, yatırımcıların endişelerini azalttı.

GÜVERCİN MESAJLARLA POZİTİF HAVA

Dow Jones endeksi yüzde 0,60 artarak 39.230,09 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 1,01 artışla 5.293,13 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,56 artarak 16.622,31 puana çıktı. Merkez bankalarının yetkililerinden gelen "güvercin" mesajlar, pay piyasalarında pozitif bir seyir oluşturdu.

FED VE BOJ'DAN AÇIKLAMALAR

ABD Merkez Bankası (Fed) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) yetkililerinin açıklamaları, yatırımcıların resesyon endişelerini hafifletti. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, geçen hafta açıklanan istihdam verilerinin zayıf olmasına karşın resesyona işaret etmediğini belirtti. BoJ Başkan Yardımcısı Shinichi Uchida ise mali piyasalarda keskin dalgalanmalar yaşandığını ve faiz oranlarını yükseltmeyeceklerini ifade etti.

ŞİRKET BİLANÇOLARI YATIRIMCILARIN GÜNDEMİNDE

Şirket bilançoları da yatırımcıların odağında yer alıyor. Disney'in hisseleri, finansal sonuçlarının beklentileri aşmasına rağmen park birimindeki işletme gelirinin düşmesi nedeniyle yüzde 3'ün üzerinde geriledi. Amgen'in hisseleri, karının beklentileri karşılamaması sonucu yüzde 4'ten fazla değer kaybetti. Super Micro Computer'ın hisseleri de karının beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 14'ün üzerinde düştü. Airbnb'nin hisseleri ise hayal kırıklığı yaratan finansal sonuçlar ve ABD'li müşterilerden gelen talebin yavaşladığı uyarısı sonrası yüzde 14'ün üzerinde değer kaybetti.

Ekonomi Haberleri