Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğünde düzenlenen Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, çiftlikten sofraya gıda güvenirliğinin temini için çalıştıklarını söyledi.
Türkiye'ye özgü geleneksel ve yöresel ürünleri korumak ve yaşatmak için gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Yumaklı, geçen yıl yaptıkları düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladıklarını anımsattı.
Yumaklı, "Daha önce yaptığımız düzenlemeyle bal aromalı şurup ve pekmez izlenimi veren ürünleri yasaklamıştık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız." dedi.
Yumaklı, bu yasaklamanın amacının, tüketicilerin yanıltılmasını önlemek ve geleneksel gıdaların korunmasını sağlamak olduğunu belirtti.