Mutfakların Vazgeçilmeziydi ! Ünlü Tencere Devi İflas Etti

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle maliyetlerini karşılamakta güçlük çeken şirketler soluğu iflas mahkemelerinde alıyor.

Bu seferki iflas haberi ise dünyaca ünlü hemen hemen her evin mutfağında olan düdüklü tencere, döküm tencere ve tava gibi birçok ürün çeşitliliği bulunan tencere devinden geldi.

Türkiye'de çok popüler olan ABD menşeli düdüklü tencere markası Instant Brands, ekonomik darboğaza sıkışıp kaldı. Şirket kendisinin kovid-19 da çok zorlandığını bildirirken resmen iflas ettiğini açıkladı. Aynı zamanda şirket internet satışlarında oldukça ön plandaydı.

EKONOMİK KRİZ SONUNU GETİRDİ

Ekonomik kriz başta olmak üzere aynı zamanda şirket üzerinde olumsuz bir etki kuran Çin üretim faaliyetleri üzerinde aldığı eleştiriler en az ekonomik sıkıntılar kadar etki gösterdi.

Aylarca mali sıkıntılarla boğuşan firma daha fazla dayanamadı ve Houston'daki federal iflas mahkemesine başvurarak iflasını ilan etti.

BİNLERCE KİŞİ İŞSİZ KALDI

Türkiye pazarında çok önemli bir yere sahip olan Instant Brands, 1800'den fazla çalışanını da işten çıkarmak zorunda kaldı.

Ekonomi Haberleri