Araç sahipleri dikkat! MTV için son tarih belli oldu

2024 MTV ödemeleri için son gün yaklaşıyor. Araç sahipleri, 31 Temmuz'a kadar ödeme yapmalı. Aksi halde, yüzde 4.5 gecikme faizi uygulanacak. En düşük MTV tutarı 347 TL, en yüksek ise 133.572 TL.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödemeleri için süre daralıyor. 2024 yılı için belirlenen MTV tutarları, yüzde 58.46 oranında bir artışla belirlendi. Bu yılın en düşük MTV tutarı 347 TL, en yüksek tutar ise 133.572 TL olarak açıklandı.

GECİKME FAİZİ UYARISI

Araç sahiplerinin, MTV ödemelerini 31 Temmuz'a kadar yapmaları gerekiyor. Bu tarihe kadar ödeme yapılmadığı takdirde, yüzde 4.5 oranında gecikme faizi uygulanacak. İlk taksit ödemeleri 31 Ocak'ta tamamlanmıştı.

ENGELLİ ARAÇ SAHİPLERİNE ÖZEL KURALLAR

Engelli bireyler adına alınan araçların kullanımıyla ilgili özel kurallar mevcut. Araçlar, sadece birinci dereceden yakın akrabalar tarafından kullanılabiliyor. Kurallara uyulmaması durumunda, vergi borcu doğabilir. Engelli bireyler, araç alımlarında yüzde 26.3 oranında ÖTV ve yüzde 15.24 oranında KDV indirimi avantajından faydalanabiliyor.

SATIŞTA DİKKAT

Engelli bireyler adına alınan araçlar, en az 5 yıl boyunca kullanılması gerekiyor. Bu süre dolmadan araç satışı yapılırsa, ÖTV ödemesi gerekmez. Bu düzenlemeler, engelli bireylerin haklarını korumayı amaçlıyor.

Ekonomi Haberleri