Milyonlarca emeklinin maaş farkı ne zaman ödenecek! O tarih netleşti

Meclis'te plan ve bütçe komisyonunda en düşük emekli maaşının 12 Bin 500 liraya çıkarılmasını içeren teklif kabul edildi. Peki teklif ne zaman yasalaşacak? Milyonlarca emekliye zam farkları ne zaman ödenecek? Detaylar haberimizde...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda en düşük emekli aylığının 12 Bin 500 liraya çıkarılmasını öngören düzenleme kabul edildi. AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler'in açıklamasına göre en düşük emekli maaşının 12 Bin 500 lira olması bütçeye 33.2 milyar liralık ilave maliyet getiriyor.

DÜZENLEME NE ZAMAN GENEL KURULA GELECEK?

Emeklilerle ilgili düzenlemenin önümüzdeki hafta TBMM Genel Kuruluna gelmesi bekleniyor. Teklif genel kurulda görüşüldükten sonra kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlanınca yürürlüğe girecek.

ÜCRETLER HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra sayıları 3 milyon 703 Bin lirayı bulan emeklinin zam farklarını Ağustos ayı başında alması bekleniyor.

5 PUAN DESTEĞİ SONA ERİYOR

Komisyonda kabul edilen paketin içerisinde bir yeni düzenleme daha var. Kısa vadeli sigorta kolları prim oranı yüzde 2’den yüzde 2.25’e çıkarılıyor. Ayrıca 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı sayılanlardan, ilk defa yaşlılık veya emekli aylığı bağlananların, aynı işyerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya devam etmeleri halinde işverenlere sağlanan 5 puanlık sosyal güvenlik destek priminin Hazine tarafından ödenmesine ilişkin uygulama sonlandırılıyor.

Ekonomi Haberleri