Milyon dolarlık filmlerin yapımcısı icralık oldu

İstanbul 33’ncü İcra Dairesi televizyonu ve bilgisayarı icradan satışa çıkardı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, ünlü yapımcı Faruk Aksoy, 126 bin liralık borcu nedeniyle icralık oldu. İstanbul 33. İcra Dairesi, Aksoy’un borcu nedeniyle, 105 ekran televizyon, masaüstü bilgisayar, yazıcı ve ses sistemi gibi eşyalarını satışa çıkardı. Bu elektronik cihazlar için belirlenen muhammen bedel ise 21 bin 500 lira olarak belirlendi.

Faruk Aksoy, 17 milyon dolar bütçeli Fetih 1453 filmi gibi büyük projelere imza atan bir yapımcı olarak tanınıyor. Ancak, borçlarını ödemekte zorlanınca icra süreci başladı. İstanbul 33. İcra Dairesi tarafından alınan kararla, Aksoy’un Kağıthane'deki şirket adresine 7 Mart 2024 tarihinde haciz işlemi için gidildi. İcra memurlarının hazırladığı tutanağa göre, Aksoy borcunu ödeyeceğini beyan etti; ancak alacaklı vekili haciz talebinde bulundu. Bu süreçte, bir adet 105 ekran Samsung televizyon, Apple masaüstü bilgisayar, ses sistemi ve yazıcı haczedildi.

Faruk Aksoy, yasal sorumluluğu kabul ettiğini belirtse de, bu elektronik cihazların satışının 23 Ağustos 2024 tarihinde yapılacağı bildirildi.

Ekonomi Haberleri