Mermer kralı Yunus Çelebi Maden AŞ mali darboğazda

Tekirdağ'dan bir başka büyük iflas haberi geldi. Taş endüstrisinin önde gelen firması, küresel kriz karşısında zorlandı. Şirketin akıbeti, 22 Ekim'deki kritik duruşmada belli olacak.

Türkiye’nin tekstil sektöründe yaşanan iflas dalgasına, taş endüstrisinden bir dev daha katıldı. Tekirdağ merkezli Yunus Çelebi Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş., küresel ekonomik krizin etkilerine direnemeyerek konkordato talebinde bulundu.

BÜYÜK KAYIPLAR VE EKONOMİK DARBOĞAZ

Şirket, 2016 yılından bu yana mermer, granit ve çeşitli taş üretimiyle adını duyurdu. Özellikle yurtdışına gerçekleştirdiği doğal taş ihracatıyla dikkat çeken firma, Bosna Hersek'ten Birleşik Arap Emirlikleri'ne kadar birçok ülkeye hammadde ve işlenmiş mermer sağladı. Ancak son dönemde yaşanan ekonomik daralma, firmanın finansal yapısını olumsuz etkiledi.

KRİTİK DURUŞMA TARİHİ BELİRLENDİ

Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, Yunus Çelebi Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi. 22 Ekim 2024 tarihinde yapılacak duruşmada, firmanın konkordato sürecinin devam edip etmeyeceğine karar verilecek.

DENETİM ALTINDAKİ SÜREÇ

Mahkeme, şirketin mali durumunu incelemek üzere üç kişilik bir komiser heyeti atadı. Bu heyet, firmanın konkordato teklifinin tasdik edilip edilemeyeceğini değerlendirecek. Karar sürecinin, şirketin geleceği açısından hayati önemde olduğu belirtiliyor.

Ekonomi Haberleri