Merkez Bankası Resmen Açıkladı: İşte 3 Gün Sonra Görülecek Dolar Kuru

Gün içerisinde PPK kararını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizlerini yüzde 50'de sabit bıraktı. Döviz kurlarının kaderini belirleyecek bu karar sonrası yatırımcılar, dolar/TL paritesinde yaşanacak yükselişlere odaklanırken, 30 Haziran tarihinde görülmesi beklenen dolar kuruna ilişkin açıklama Merkez Bankası'ndan geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün yapılan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizlerini yüzde 50'de sabit bıraktı. Bu kararla birlikte 3 ay üst üste faizleri yüzde 50 bandında tutan TCMB, piyasalara yönelik "sıkı para politikası devam edecek" mesajını yineledi.

TCMB'nin faiz kararı, dolar ve altın yatırımcısı için de kader belirleyici durumunda. 31 Mart seçimlerinin ardından dolar kurunda görünen yatay hareketin yanı sıra altın fiyatlarında da yükseliş ve düşüşler yalnızca ons kaynaklı yaşanmaya başlamıştı.

Bu durumun yaz aylarında değişeceğine dair beklentiler her geçen gün azalırken, Merkez Bankası her ay düzenli olarak yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin haziran raporunda 3 gün sonra görülmesi beklenen dolar kuruna ilişkin tahminlere yer verdi.

İŞTE 3 GÜN SONRA GÖRÜLECEK DOLAR KURU

50'si finansal sektör ve 18'i reel sektör olmak üzere 68 katılımcının yanıtlarıyla derlenen raporda, "Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? (TL)" sorusuna verilen yanıt belli oldu. Katılımcıların sonuçlarına göre ortak beklenti, 30 Haziran 2024 tarihi itibarıyla dolar kurunun 32,6376 olacağı şeklinde gerçekleşti.

Ayrıca katılımcılar, yılın ilk aylarında yayınlanan raporlarda 31 Aralık 2024 tarihine ilişkin 40 liranın üzerindeki dolar kuru beklentisinden de vazgeçmiş durumda. Son aylarda dolar kurunda yaşanan yatay hareketlilik nedeniyle yıl sonu beklenen dolar kuruna ilişkin ortak beklenti 40 lira seviyesinden 37,7463 TL bandına kadar gerilemiş oldu.

Ekonomi Haberleri