Merkez Bankası Resmen Açıkladı: İşte 14 Gün Sonra Görülecek Dolar Kuru

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), her ay yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin mayıs sayısını paylaştı. Raporda ay ve yıl sonunda görülmesi beklenen dolar kuruna ilişkin beklentilere yer verildi.

Dolar kuru, son yılların en sakin dönemini geçiriyor. 31 Mart seçimlerinin ardından yatay bir seyir izleyen dolar/TL paritesine ilişkin yatırımcıların merakı artarken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) merakla beklenen Piyasa Katılımcıları Anketi'nin mayıs sayısını yayınladı.

51'i finansal sektör, 16'sı reel sektör olmak üzere 67 katılımcının yanıtladığı sorular ile ortaya çıkan raporda, dolar kuruna ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanıldı.

"MERKEZ BANKASI MAYIS'TA FAİZLERİ SABİT BIRAKACAK"

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşların önemli bölümü varlıklarını döviz ve altın tarafında değerlendirilirken, döviz kurunda yaşanan aşağı yönlü hareketlerin ne zaman tersine döneceği merak konusu olmuş durumda.

23 Mayıs tarihli PPK'ya ilişkin beklentilerini aktaran katılımcılar, politika faizinin yüzde 50'de sabit bırakılacağı görüşünü savundu.

İŞTE 14 GÜN SONRA GÖRÜLECEK DOLAR KURU

Raporun en dikkat çeken bölümü ise katılımcıların dolar/TL paritesine ilişkin beklentileri oldu. Katılımcılara yöneltilen "Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir?" sorusuna verilen yanıtlar sonucunda 31 Mayıs tarihinde görülmesi beklenen dolar kuru 32,6190 oldu. Ayrıca raporda yıl sonu görülmesi beklenen dolar kuruna ilişkin beklentiler ise 38,7771 TL oldu.

Merkez Bankası, Piyasa Katılımcıları Anketi'nin nisan sayısında 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla görülmesi beklenen dolar kuruna 40 liranın üzerinde bir rakam işaret ederken, yeni raporda söz konusu beklentinin 38.77 TL'ye düşmesi ise dikkat çekti.

Ekonomi Haberleri