Memura ikramiye Meclis'ten geçti! İşte her ay alacakları para

Sendikalı memurlara her ay ödenecek olan toplu sözleşme ikramiye TBMM'den geçti. Bakan Işıkhan, sendikalı kamu görevlilerin ne kadar ikramiye alacağını açıkladı.

Sendikalı memura her ay ödenen toplu sözleşme ikramiyesi yeniden yasalaştı. Sendikalı kamu görevlilerin her ay maaşlarına ek 641 lira 81 kuruş alacağı öğrenildi.

Sendikalı memurların alacağı parayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Işıkhan, X hesabından şunları kaydetti:

"Sendika ve konfederasyonlar ile sosyal diyalog zemininde yürüttüğümüz 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde memurlarımız için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımını sağlamıştık.

Ancak bu kazanım CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla maalesef iptal edilmişti. İptal kararı ile ikramiyeden yararlanan kamu görevlilerimizin aylıklarında azalma meydana gelmişti.

Biz emekçilerimizin, memurlarımızın kazanımlarının her zaman yanındayız.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen maddeyle sendikalı memurlarımız Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak ve tüm sendikalı memurlarımızın bu ikramiyeyi almaları sağlanacak.

Bu kanun teklifinin yasalaşma sürecine katkı sağlayan Cumhur İttifakı Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

Memurlarımız için hayırlı olsun."

Ekonomi Haberleri