Mehmet Şimşek'in istifa haberini kim sızdırdı? Oklar tek bir yönü işaret ediyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ilgili haberin ardından piyasaların hareketlenmesi ve Dolar'ın 34'e çıkması kulisleri bir kez daha salladı. İki ekonomistten bomba gibi iddialar geldi.

Türkiye üç gündür Ankara kulislerine bomba gibi düşen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifasının son anda engellendiği iddiasını konuşuyor.

İddia, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlansa da başkent kulisleri ve ekonomi dünyası hala bu haberle çalkalanıyor.

Haberin ardından Dolar'ın, tırmanışını hızlandırarak 34'e ulaşması iddiaları farklı bir boyuta taşıdı.

Halk Tv'de Buket Güler'in sunduğu Haber Masası programına konuk olan ekonomi profesörü Öner Günçavdı, olaya tatsız bir açıdan yaklaştı. Prof. Dr. Öner Günçavdı, Mehmet Şimşek ile ilgili haberin AKP içinden bilinçli ya da bilinçsiz olarak sızdırılmış olabileceği iddiasında bulundu.

Şimşek'in istifasıyla ilgili kulis haberin istem dışı bir haber olmadığı iddiasında bulunan Günçavdı, haberin sızdırıldığını belirtti.

"Bu haberin sızdırılmış bir haber olduğu aşikar. Sızdıranın da CHP olmadığını biliyoruz. Bu haber AKP içinden sızdırıldı. Niye böyle bir haber sızdırılır, bu başlı başına haber değeri olan bir şey" diye konuştu.
Günçavdı sözlerini şöyle sürdürdü:

Haber AKP'den sızdırıldığına göre demek ki AKP içinde Mehmet Şimşek'in politikalarından rahatsız olanlar var, bu bir sürpriz değil. Dolar'ın bugün 34 olması da şaşırtıcı değil."

ERDAL SAĞLAM DA BENZER İDDİADA BULUNDU

10 Haber yazarı Erdal Sağlam da bugünkü yazısında benzer bir iddiada bulundu.
Sağlam, "Doları ‘Şimşek gidebilir’ dedikodusu mu yükseltiyor? Yabancılar da bu soruyu soruyor" başlıklı köşesinde bugün şunları yazdı:

Şahsen, daha önce de olduğu gibi; AKP’ye yakın bir tasarrufçu büyük miktarda dövize dönüp ardından “Şimşek gidebilir” dediyse dalga dalga talebin büyümüş olabileceğini tahmin ediyorum. Böyle olmuştur demek mümkün değil ama söylemek istediğim; AKP’de Şimşek’in rahatsızlığının duyulup piyasalara bu bilgilerin sızma olma ihtimali çok yüksek."

Ekonomi Haberleri