Mehmet Şimşek talimat verdi: "Artık sizi Bakanlıkta görmek istemiyorum!"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışılıkla mücadeleye dair açıklamalarda bulundu. Denetimlerin arttığını söyleyen Şimşek sert çıkışta bulundu. Şimşek, herkesin sahaya inmesi gerektiğine dair talimat verdiğini belirterek, "Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıtdışılıkla mücadele konusunda çalışmalarını sürdürürken, dün Bakan Mehmet Şimşek'ten dikkat çekici bir açıklama geldi. Şimşek, mali denetimlerin her sektörde giderek daha fazla arttığını ve kayıtdışılıkla mücadelede başka bir alternatiflerinin bulunmadığını belirtti. Vergi oranlarını artırmak yerine, kayıtdışı ekonomiyle mücadelede denetim dozunu artıracaklarını vurguladı.

Şimşek, denetimler için sahada olacaklarını belirtirken çok sert bir uyarıda bulundu. “Çok kazanandan ve kayıt dışı olandan biz vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Hem kazanıyor hem kayıt dışı” ifadelerini kullanan Şimşek şunları söyledi:

"SİZİ MALİYE BAKANLIĞI KAMPÜSÜNDE GÖRMEK İSTEMİYORUM"

"O kesimleri buradan uyarıyorum, sürekli sahada olacağız. Arkadaşlara söyledim, üst düzey yöneticilerimiz dahil. Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle. Sürekli sahadaki ekiplerin başında siz de sahada olacaksınız. Hedef vergide adalet ve etkinlik, kayıt dışılık en büyük adaletsizliktir."

Ekonomi Haberleri