'Mehmet Şimşek istifa etti'nin arkasındaki kirli sır

Ankara'nın deneyimli gazetecilerinden Bülent Aydemir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine yönelik haberleri kimin yaydığına dair çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa haberlerinin arkasında, AK Parti'ye yakın iş adamlarının olduğu iddia edildi.

Gazeteci Bülent Aydemir, Şimşek'in uyguladığı ekonomik programdan rahatsız olan bu işadamlarının, kendi çıkarlarını korumak amacıyla bu tür haberlerin yayılmasına sebep olduklarını öne sürdü.

Aydemir'e göre, düzenlerinin bozulmasından endişe eden bu gruplar, Mehmet Şimşek'in ekonomi politikalarından rahatsız olup, eski düzenin devamını isteyen siyasi gruplarla birlikte hareket ediyor. Bu iddialar, Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt'un Şimşek'in istifa ettiğine dair sosyal medya paylaşımı ile gündeme geldi, ancak Şimşek, bu haberi sosyal medya üzerinden yalanladı.

Aydemir, AK Parti içindeki bazı kesimlerin de bu durumu kullanarak partiye “alternatifsiz değilsiniz” mesajı vermeye çalıştığını ifade etti.

Ekonomi Haberleri