Mehmet Şimşek istifa ederse ne olur? Ünlü ekonomist felaket senaryosunu satır satır yazdı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ilgili istifa dedikoduları yurt dışında yakından izleniyor. Türkiye uzmanı ünlü İngiliz ekonomist, Mehmet Şimşek ile ilgili iddiaları değerlendirdi.

Geçen hafta gündeme damga vuran, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği söylentisi Borsa İstanbul'da 2.5 puanlık bir kayba neden oldu. İstifa haberlerinin ardından dolar 34'ün üstüne çıktı.

Türkiye analizleriyle tanınan İngiliz ekonomist Timothy Ash, Mehmet Şimşek’in görevden ayrılacağı iddialarına dair X hesabından bir paylaşım yaptı.

Ash, Mehmet Şimşek'in görevden ayrılması halinde olabilecekleri şöyle sıraladı:

“Türkiye, açık olmak gerekirse, Şimşek istifa ederse/kovulursa, geçen yıl görülen 20 milyar doların üzerindeki portföy girişlerinin hepsi, hızlanan dolarizasyon, büyük döviz rezerv kaybı ve yine büyük bir devalüasyonla birlikte çıkacak. Sistemsel bir kriz (bankalar, bop ve kamu borcu) çok olası.

Türkiye'nin ortodoks ekonomik politikalara bağlı kalmaması durumunda, Türkiye'ye yatırım yapmak için hala bekleyen Körfez parası gelmeyecektir; çünkü onlar için en azından güvenilir makro politikalara ihtiyaç vardır.”

Ekonomi Haberleri