Mehmet Şimşek duyurdu! 6,8 Milyon kişinin borcu silindi

Milyonlarca vatandaşa nefes aldıracak haberi Mehmet Şimşek duyurdu! Devlet, 4 milyar alacaktan vazgeçerek 6,8 milyon kişinin borcunu sildi.

Geçen yıl çıkarılan yasaya göre, vatandaşların devlete olan 2 bin lira ve altındaki borçları affedildi. Yaklaşık 6,8 milyon vergi mükellefi, toplam 4 milyar 20 milyon lira tutarındaki borçlarından kurtulmuş oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6,8 milyon mükellefin üzerindeki 4 milyar lirayı aşan kamu alacağının silindiğini duyurdu.

Geçen yıl çıkarılan borç yapılandırma yasası çerçevesinde , Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı tahsil daireleri tarafından izlenen alacaklardan, 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödenmemiş ve 2 bin lirayı geçmeyen borçların tahsil edilmemesi kararlaştırılmıştı.

Mart 2023'ten bu yana yürürlükte olan yasa sayesinde, 6 milyon 818 bin mükellefin devlete olan 2 bin lira ve altındaki borçları silinmiş durumda. Bakan Şimşek, milletvekillerinin yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, toplamda 4 milyar 20 milyon liralık alacağın silindiğini belirtti.

Ekonomi Haberleri