MASAK'tan kripto hamlesi

MASAK, kripto varlık hizmet sağlayıcıları için şüpheli işlem bildirimi rehberini güncelledi. Yeni sistemde kripto hizmet sağlayıcıları şüpheli işlemleri MASAK'a bildirecek.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kripto varlık hizmet sağlayıcılarına yönelik şüpheli işlem bildirim rehberi ve formunu yeniledi. Yeni rehber ve form, sektör temsilcilerinden alınan geri bildirimler ve "Kara Paranın Aklanması ve Terörizmin Finansmanı ile Mücadele Ulusal Risk Değerlendirmesi Raporu" çerçevesinde hazırlandı.

ŞÜPHELİ İŞLEM KATEGORİLERİ EKLENDİ

Güncellemeyle birlikte, kripto varlık işlemleri ve ilgili hizmet sağlayıcıların sistematiğine uygun şüpheli işlem bildirim formu oluşturuldu. Form, sadeleştirilmiş yapısıyla tüm güncel finansal teknolojileri kapsıyor. Ayrıca, terör örgütü finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanı gibi yeni şüpheli işlem kategorileri eklendi.

MASAK ayrıca "Masak Online 1.0" sistemini yenileyerek, "Masak Online 2.0" olarak hizmete sundu. Yeni sistem, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının elektronik ortamda bildirim yapmasını kolaylaştırıyor ve güvenliği artırıyor. Yükümlülerin bildirimlerini daha hızlı ve kolay yapabilmeleri için XML kılavuzu da hazırlandı.

KRİPTO SAĞLAYICILAR ŞÜPHELİ İŞLEMİ MASAK'A İLETECEK

Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, 26 Temmuz'dan itibaren güncellenen rehberde belirtilen usul ve esaslara uygun şekilde şüpheli işlem bildirimlerini MASAK'a iletecekler.

Ekonomi Haberleri