Maden Şirketi Önce Birleşme Kararını Ardından İşten Çıkarmaları Açıkladı

Maden ve temiz enerji şirketi Fortescue, küresel operasyonlarında yeniden yapılanmaya gidiyor. Şirket, bu kapsamda 700 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Hedef, "One Fortescue" çatısı altında Metals ve Energy iştiraklerini birleştirerek maliyet verimliliği sağlamak. Bu sürecin temmuz sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Avustralyalı maden ve temiz enerji şirketi Fortescue, şirketin yeniden yapılandırılması kapsamında küresel operasyonlarından 700 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

Fortescue'nun internet sitesinde yer alan duyuruda, şirketin dünyanın önde gelen yeşil teknoloji, enerji ve metal şirketi olma konusundaki kararlılığını sürdürdüğü belirtildi.

Duyuruda, Metals ve Energy iştiraklerini "One Fortescue" olarak birleştirecek şirketin, böylece yapısını sadeleştireceği, tekrarları ortadan kaldıracağı ve maliyet verimliliğini sağlayacağı kaydedildi.

Şirketin, küresel operasyonlarından yaklaşık 700 kişiyi işten çıkaracağı ifade edilen duyuruda, bu sürecin temmuz sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Ekonomi Haberleri