Kredi Kartı Kullananlar Dikkat: Bu Gece İtibarıyla Değişecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara ilettiği talimat ile 1 Temmuz itibarıyla banka ve kredi kartlarındaki temassız işlem limitinin 1500 liraya çıkarıldığını belirtti. Kullanıcıların iki yıldır 750 TL olarak uygulanan temassız işlem limiti, bu gece itibarıyla ikiye katlanmış olacak.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, her türlü mal ve ürünün fiyatının artmasına neden olurken, artan fiyatlar karşısında bankaların para çekme ve temassız işlem limitleri yetersiz kalıyor.

Vatandaşların tepkisi sonrasında günlük para çekme limitlerinde geçtiğimiz haftalarda düzenlemeye giden bankalar, BDDK'nın talebi doğrultusunda temassız işlem limitini de iki katına çıkaracak.

1 TEMMUZ İTİBARIYLA GEÇERLİ OLACAK

Bu hafta içinde iletilen talimat ile bankalar, 1 Temmuz'da geçerli olacak şekilde banka ve kredi kartı kullanıcısı müşterilerinin temassız işlem limitlerini 750 liradan 1500 TL'ye yükseltmiş olacak.

Hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarına önlem olması amacıyla yüksek limitli işlemler için şifre girilmesi zorunlu olmaya devam ederken, 1500 TL ve altındaki tüm tutarlarda temassız işlem yapılabilecek.

Ekonomi Haberleri