Koç Holding'den dev yatırım: O Hastanelerin Hepsini Satın Aldı

Türkiye'nin önde gelen şirketler topluluklarından olan Koç Holding, dev bir yatırıma daha imza attı. İşte detaylar...

2024 yılının ilk çeyreğinde bünyesindeki bazı şirketleri satma kararı alan Koç Holding, özellikle Yapı Kredi'yi Araplara satma girişimi ile gündem olmuştu.

KOÇ HOLDİNG 7 HASTANEYİ BİRDEN SATIN ALDI

Son olarak bir haftada 2 milyar TL zarar ettiği iddia edilen Koç Holding hakkında "Türkiye pazarındaki yatırımlarını azaltıyor" ve "Koç Holding, likiditeye geçiyor" değerlendirmeleri yapılmıştı. Söylentilerin aksine Türkiye'nin en zengin ailesi dev yatırıma daha imza attı.

Mart 2023'te Holding tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Antalya'da faaliyet gösteren ve bünyesinde 7 farklı hastane bulunan Anatolia Hospital hisselerinin yüzde 80'inin satın alındığı belirtilmişti. İşlemlerinin tamamlanması ile satış resmiyet kazandı.

Koç Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"KMC'nin yönetimi ve pay sahiplerinin hak ve yükümlülükleri ile kalan paylara yönelik esasları düzenlemek üzere, Şirketimiz ve KMC'de toplam yüzde 20 paya sahip olan Güngör Fatih Çaylak ve Ata Demirel (Azınlık Hissedarlar) arasında bir Pay Sahipleri Sözleşmesi imzalanmıştır. Pay Sahipleri Sözleşmesi uyarınca tarafların paylarını belirli istisnai haller haricinde 31 Mart 2026 tarihine kadar satmama taahhüdü ile 31 Mart-30 Haziran 2026 arasında kullanılmak üzere Koç Holdingin alım opsiyonu, Azınlık Hissedarlar'ın ise satma opsiyonu bulunmaktadır."

İŞTE SATIN ALINAN HASTANELERİN LİSTESİ

Halihazırda İstanbul'un en kaliteli hastaneleri arasında yer alan Koç Üniversitesi Hastanesi'nin de sahibi olan Holding, Anatolia Hospital yatırımıyla birlikte şu hastaneleri de bünyesine katmış oldu:

Anatolia Hospital Antalya

Anatolia Hospital Lara

Anatolia Hospital Kemer

Anatolia Hospital Aspendos

Anatolia Hospital Side

Anatolia Hospital Alanya

Anatolia Hospital Belek

Ekonomi Haberleri