Koç Holding, Satış Görüşmelerini Sonlandırdı

Koç Holding, Yapı Kredi'nin yüzde 61.2'lik hissesinin satışı için First Abu Dhabi Bank ile yürütülen görüşmelerin sonlandırıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda basına yansıyan haberlerde Koç Holding'in amiral gemisi Yapı Kredi'nin satışı için 8 milyar dolara yakın bir rakam üzerinde görüşmelerin yürütüldüğü belirtilmişti. Reuters kaynaklı haberde Koç Holding ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli First Abu Dhabi Bank ile görüşmelerde ileri aşamalara gelindiği belirtilirken, bugün söz konusu satış işlemi hakkında Koç Holding'den resmi açıklama geldi.

SATIŞ GÖRÜŞMELERİ DURDURULDU

Bloomberght'nin haberine göre konuya ilişkin olarak KAP’a yapılan açıklamada “Basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’de sahip olduğumuz payların satışına yönelik ön görüşmeler yaptığımızı belirten bir özel durum açıklaması yapmıştık. Yapılan ön görüşmelerde bir sonuca ulaşılamadığı için görüşmelerin sonlandırılmasına karar verilmiştir” ifadesine yer verildi.

Geçtiğimiz hafta First Abu Dhabi Bank'ın, Yapı Kredi'deki yüzde 61,2'lik Koç Grubu hissesini yaklaşık 8 milyar dolara satın almak için ileri düzeyde görüşmeler yürüttüğü belirtilmişti.

Ekonomi Haberleri