Kurban Bayramı sonrası kırmızı et fiyatlarında düşüş sürüyor. Kilogramı 650 liraya satılan kuşbaşı et 580 liraya, 600 liraya satılan kıyma ise 550 liraya düşmüştü.
TALEP DÜŞTÜ
Fiyattaki düşüşe rağmen, kasaplar talebin istenilen düzeyde olmadığını belirtti.
İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, "Şu an esnafımızın yüzde 50 yüzde 60'a kadar iş kaybı var. Ondan dolayı bir durgunluğumuz var. Bu durgunluktan dolayı da fiyatlar geri geldi. Talep azaldığı için esnaflarımızın bütün masrafları artarak devam etmekte. Fakat, satışlarımızda yüzde 50-60 gerileme var" şeklinde konuştu.
FİYATLAR DÜŞTÜ AMA SATIŞLAR DA DÜŞTÜ
Tüfekçi, bu durumun her sene Kurban Bayramı'ndan sonra yaşandığını kaydederek, "Fakat bu sene, maalesef işlerin yokluğundan, esnafımızın işinin düşüklüğünden, turizmin eti azaltarak çekmesinden dolayı bir gerileme var. Şu an esnafımızın yüzde 50 yüzde 60'a kadar iş kaybı var. Ondan dolayı bir durgunluğumuz var.
Bu durgunluktan dolayı da fiyatlar geri geldi. Talep azaldığı için esnaflarımızın bütün masrafları artarak devam etmekte. Giderlerimiz artarak devam ediyor. Fakat, satışlarımızda yüzde 50-60 gerileme var. Bu da esnafımızı zor durumda bırakıyor"dedi.