Kiralık dairelerde Ekim ayı detayı! Bir anda uçuşa geçecek!

Asgari ücretin açlık sınırının altında kalması milyonlarca kiracıyı yaşayamaz hale getirdi. Artan enflasyonla birlikte ev kiraları da yükselişe geçti. Ev kiralarında yüzde 25 sınırı da çözüm olmadı, koyulan sınır kaldırıldı. Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar mahkemeye taşındı. Şimdi de ev kiraları için ekim ayına dikkat çekildi.

Türkiye’deki maliyet artışları iğneden ipliğe her şeye yansıdı. Sadece ev kiraları değil, her şey ateş pahası oldu. Emekliye verilen zam pul oldu, asgari ücretli onu da alamadı. Kiralardaki artış oranları, en çok asgari ücretliyi etkiledi. İşte, uzmanların ekim ayı detayı…

KİRA ARTIŞLARINDA YAVAŞLAMA GÖRÜLDÜ DENİLMİŞTİ

Kiralardaki artış ekim ayında yükselişe geçecek. Kira artış fiyatları için sektör yetkilileri Ekim ayını işaret etti. Uzmanlar kiralarda resmen patlama yaşanacağını söyledi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, kira enflasyonunda yavaşlama görüldüğünü belirtmişti. Fiyat artışlarının eskisi kadar yüksek olmadığı mesajını vermişti. Peki, uzmanlar ne dedi?

KİRALARDAKİ EKİM AYI DETAYI!

İstanbul’a göçün artması kira fiyatlarını da artırdı. Sektör yetkililerine göre, kira fiyatları özellikle Ekim ayında yükselecek. Ekim’de üniversitelerin açılması ile büyük kentlerde taşınma hareketliliği olacak. Yetkililer, Ekim’le beraber kiralarda artışların yeniden hızlanabileceği uyarısı yaptı.

KİRALAR ZIPLAYACAK!

Gayrimenkul uzmanı Olcay Selvi, "İstanbul kira ortalamasını alırsak 100 metrekare kira ortalaması 20 bin TL idi. 20 bin TL'nin kira zamları uygulanırsa 33 bin lira civarına çıkması lazım. Şu anda aynı dairenin boş fiyatı 25 bin ile 27 bin TL arasında." dedi.

Ekonomi Haberleri