Kira Fiyatları İçin Radikal Çözüm Önerisi

İstanbul'da kira fiyatları son aylarda yüzde 25 geriledi. 600 bin boş konutun sisteme girmesi bekleniyor. Bu adım rekabetçi bir piyasa oluşturabilir.

Ekonomim'in haberine göre Gayrimenkul uzmanları, İstanbul'da kira fiyatlarının son aylarda yüzde 25 gerilediğini belirtti. Ancak bu düşüşün kalıcı olmayacağı öngörülüyor. İstanbul'da 600 bin boş konutun sisteme girmesiyle rekabetçi bir piyasa oluşacağı düşünülüyor.

BOŞ KONUTLAR PİYASAYI RAHATLATACAK

Uzmanlar, İstanbul'daki kira fiyatlarının bölgeye, binanın yaşına ve sosyal imkanlara göre değiştiğini belirtti. Dünya Gazetesi'ne konuşan gayrimenkul uzmanları, 10 bin TL'den 300 bin TL'ye kadar kira fiyatlarının olduğunu ifade etti. Kiraya yüzde 25 zam tavanının kalkmasıyla 400 bin ile 600 bin arasında boş konutun sisteme girmesi bekleniyor.

2 TEMMUZ'DAN SONRA YENİ DAİRELER PİYASADA

İSTOÇ İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Araç, her bölgenin kira fiyatlarının farklı olduğunu belirtti. "Bağcılar'da iki artı bir daire 15 bin TL, Halkalı'da 35 bin TL, Etiler'de 50 bin TL" dedi. Araç, mülk sahiplerinin 2 Temmuz'u beklediğini, boş konutların piyasaya çıkacağını söyledi. "Kiralık ev arayan çok, fakat kiralanacak ev yok" ifadesini kullandı.

SATIŞ PİYASASI YAVAŞLADI

Keller Williams Ekol Yönetici Ortağı Ahmet Kurşunlu, kiraların semtine ve daire büyüklüğüne göre değiştiğini belirtti. "Acarlar’da kiralık 1+1 daire 40-45 bin TL, Bağdat Caddesi'nde 55-70 bin TL" dedi. Kurşunlu, satışların yavaş gittiğini ve fiyatlarda yüzde 5-10 gerileme olduğunu ekledi. 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 25 sınırının kalkmasının piyasayı değiştirebileceğini belirtti.

KİRALIK DAİRE FİYATLARI BÖLGEYE GÖRE DEĞİŞİYOR

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, kentin çeperlerinde 2+1 dairelerin 10-12 bin TL'den başladığını söyledi. Merkeze yakın yerlerde fiyatlar 20-25 bin TL, Kadıköy gibi merkezi yerlerde ise 40-45 bin TL arasında değişiyor.

Ekonomi Haberleri