Kapalıçarşı'da altın yerine kayısı şoku!

Kapalıçarşı'da altın yerine adeta kuru kayısı satma dönemi başladı. Bir işletme kuru kayısının kilosunu 2 bin 680 TL'den satınca Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

Giyimden gıdaya kadar her kaleme neredeyse her gün gelen zamlar cep yakıyor. Artık 'ucuz' bir ürün bulmak hayal olurken ağızları açık bırakan bir olay yaşandı. Ticaret Bakanlığı, Kapalıçarşı'da kuru kayısının gram altın fiyatına satıldığı bir işletmenin peşine düştü.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, Ş.S. isimli işletmede kayısı ve türevi ürünlerin 2 bin 680 liraya satıldığını tespit ettiklerini paylaştı. Gürcan işletmeye 100 bin ila 1 milyon lira para cezası verileceğini açıkladı.

Gürcan paylaşımında işletme sahibinin ürünü 600 TL'den aldığını ifade etti. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"26.08.2024 tarihinde sosyal medyada "Kapalıçarşı'da kuru kayısının 2800 TL'den satıldığı" yönünde yapılan paylaşımlara istinaden İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'müzün denetim ekiplerince, Beyazıt Mahallesi/Kapalıçarşı Caddesi'nde faaliyet gösteren "Ş.S." isimli işletmede fahiş fiyat ve etiket denetimi yapılmıştır.

Yapılan denetimde; şikayet konusu olan "Kayısı" cinsi ürünün 2680 TL'den satıldığı görülmüş, ürünün alış faturaları tarafımıza ibraz edilememiştir. İşletme sahibi beyanında ürünü 600 TL'den aldığını beyan etmiştir. Ürünün beyan edilen alış fiyatı ve satış fiyatı arasında ki farkın yüksekliği sebebiyle "Haksız Fiyat Artışı" tutanağı düzenlenerek Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na gönderilmiştir. HFA denetimi sonuçlarının incelenmesi neticesinde ilgili işletmeye 100.000 TL’den 1.000.000 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacaktır.

Ayrıca denetim esnasında talep edilen faturaların tarafımıza ibraz edilememesi durumu ilgili kurumlara bildirilmiş olup söz konusu denetime ait evraklar, incelenmek üzere Vergi Dairesi Başkanlığı'na gönderilmiştir.

Ticaret Bakanlığı olarak, fahiş fiyatla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Ekonomi Haberleri