İzin günleri ile ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışana o günler eklenecek

Milyonlarca çalışanın dikkatle takip ettiği izin günleri konusunda önemli bir karar alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda defterdarlık uzmanı olarak görev yapan bir memurun, Kamu Denetçiliği Kurumu'na yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı.

Memur, 24 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasındaki 12 günlük yıllık izninde, 1 Mayıs resmi tatil gününün izinden düşülmesi üzerine KDK'ya şikayette bulundu.

KDK Başkanı Şeref Malkoç'un girişimleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan da görüş alındı.

RESMİ TATİLLERİN İZİN SÜRESİNDEN DÜŞÜLEMEYECEĞİNE KARAR VERİLDİ

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, 24 Haziran tarihli bir yazı ile resmi tatillerin yıllık izin süresinden düşülemeyeceğine dair bir görüş bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 9 Temmuz 2024 tarihinde KDK'ya gönderdiği yazıyla, resmi tatillerin izin süresinden düşülmeyeceğini belirten bir genelge yayımladı.

Son gelişmelerle birlikte memurun talebi kabul edilerek, resmi tatil günleri yıllık izin süresinden düşülmeyecek şekilde düzenlendi.

Bu adım, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun çabaları ve memurun haklarının korunması açısından önemli bir örnek olarak değerlendirildi.

Kamu çalışanlarının yıllık izinlerinin düzenlenmesi ve tatil günlerinin izin süresinden düşülmemesi konusu, ilgili mevzuat ve genelgeler çerçevesinde yeniden değerlendirilecek.

Ekonomi Haberleri