İşte Türkiye'nin En Zengin 100 Ailesi! Hangi Ailenin Ne Kadar Serveti Var?

Türkiye'nin en zenginleri kimler? Ekonomist Dergisi’,‘En Zengin 100 Araştırması’nın bu yıl 20’ncisini hazırladı. İşte En Zengin 100 araştırması sonuçları...

Ekonomist Dergisi, 'En Zengin 100 Araştırması'nın sonuçlarını paylaştı. Araştırmada Türkiye'nin en büyük servete sahip isim ve ailelerini listelendi. Bu yılki araştırmaya damgasını vuran konu, döviz kurunda yaşanan sert yükselişler oldu.

SERVETLERDE ERİME ENGELLENDİ

Ekonomist'in haberine göre Türk iş dünyasının iş hacminin yurtdışı ile dengeli olması, zenginlerin servetlerinde erimeyi engelledi. Hatta işini yurtdışında daha da büyütebilen aileler, En Zengin 100 listesinde daha üst sıralara çıkardı. Gayrimenkul değerlemelerinin dolar bazında yükselmesi de bu alandaki zenginlikleri artırdı.

Borsa endeksinde doların çok daha üzerinde yaşanan artışlar, halka açık şirketi olan iş insanlarını öne çıkardı.

Ekonomi yönetiminin Ortodoks politikalara geri dönmesiyle, ekonomiyi soğutma yönündeki hamleler ise iç piyasa ağırlıklı iş yapan zenginleri olumsuz etkiledi.

EN ZENGİN 100 ARAŞTIRMASI SONUÇLARI

Yeni ekonomi yönetiminin Ortodoks politikalara dönme eğilimiyle birlikte faiz artışı devam ederken, enflasyon tarafında yukarı eğilim devam ediyor.

Ekonomiyi soğutma adına atılan adımlar yakından izleniyor. Borsa ve gayrimenkul rafında dolar/TL artışının üzerinde artışlar yaşanıyor.

İşte sonuçlar;

ZİRVEDEKİLER YERİNİ KORUDU

Listenin ilk sıralarında Koç Ailesi, bu yaz ailesiyle birlikte geçirdiği tekne kazasıyla gündeme gelen Ali Sabancı ve kardeşlerinin oluşturduğu Şevket Sabancı'nın ailesi ile Erol Sabancı Ailesi, ilk sıralardaki yerlerini korudular.

Bu yıl listeye iki yeni isim dahil oldu: Avrupa Konutları markasıyla tanınan Süleyman Çetin-saya ve yıl başında şirketini halka arz eden Astor Enerji'nin ana ortağı Şanlıurfalı Feridun Geçgel.

Ekonomi Haberleri