İstanbul'un ünlü bankasının satışına onay verilmedi! Araplar apar topar İstanbul'a geliyor

İstanbul'un ünlü bankasının satılmasına Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) tarafından onay verilmedi. İşte nedeni...

BDDK, Zeren Holding'in T-BANK'ı satın alma işlemini onaylamadı. Satışın iptal nedeni, Zeren Holding'in Moskova Merkez Bankası'ndan aldığı 20 milyar TL'lik krediyi ödemediği iddiasıyla başlatılan soruşturma olarak belirtildi.

BDDK ONAY VERMEDİ

Turkland Bank (T-BANK)'ı satın alma sürecinde Zeren Holding'in başvurusuna Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) tarafından onay verilmedi. Odatv'nin edindiği bilgilere göre, bankanın yönetim kurulu başkanı Michel Accad, sözleşmeyi sonlandırmak üzere 26 Temmuz'da Türkiye'ye gelecek.

SATIŞ NEDEN ONAYLANMADI?

Michel Accad'in ayrıca BDDK'dan randevu aldığı belirtildi. Bankanın yönetiminin, satış işlemini durduracağını BDDK'ya bildireceği öğrenildi. Satışın onaylanmamasının sebebinin ise Zeren Holding'in Rusya kaynaklı kredi borcunu ödememesi ve bu konuda başlatılan soruşturma olduğu ortaya çıktı.

SÖZLEŞME BUGÜN SONA ERDİ

Zeren Holding, 13 Kasım 2023'te BDDK'ya sunduğu T-BANK'ı devralma başvurusunda bulunmuştu. Zeren Holding ile T-BANK arasındaki satış sözleşmesinde, 25 Temmuz'a kadar BDDK onayının alınmaması durumunda tek taraflı olarak sözleşmenin sona ereceği vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Mustafa Yiğit Zeren'in sahibi olduğu Zeren Holding, Türkiye Petrolleri'ni satın aldığı süreçte Moskova Merkez Bankası'ndan aldığı krediyle ilgili soruşturma altında bulunmuştu. Odatv tarafından kamuoyuna duyurulan olayda, Zeren Holding'in Moskova Merkez Bankası'na olan 20 milyar TL'lik borcunu ödemediği iddia edilmişti. Rusya, holding yönetimini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etmişti. Zeren Holding ise bu iddiaları reddetmiş ve haklarında herhangi bir soruşturma olmadığını belirtmişti.

Ekonomi Haberleri