İstanbul'un riskli mahallelerinde konut fiyatları fırladı! Bazı yerlerde yüzde 1283'e çıktı

İstanbul'un en riskli mahallelerinde konut fiyatları dört yılda rekor seviyelere ulaştı. Kentsel dönüşüm projeleri, bazı bölgelerde yüzde 1283'e varan artışlara yol açtı.

İstanbul'da deprem riski yüksek mahallelerde konut fiyatları son dört yılda büyük artış gösterdi. Ertuğrulgazi Mahallesi, yüzde 1283'lük artışla dikkat çekiyor. Kentsel dönüşüm projeleri, değer değişiminde etkili oldu. Fiyatlar, bazı bölgelerde reel olarak da düşüş yaşadı. Endeksa, İstanbul’un deprem riski yüksek mahallelerindeki konut değer değişimlerini inceledi.

ERTUĞRULGAZİ MAHALLESİ ÖNE ÇIKTI

Pendik'teki Ertuğrulgazi Mahallesi, dört yılda satılık konut değerini yüzde 1283 artırdı. Kentsel dönüşüm kapsamına alınan mahallede, metrekare fiyatı 30 bin 851 TL'ye ulaştı. Ancak son bir yılda fiyatlar reel olarak yüzde 24 azaldı.

ESENKENT'TE DÖNÜŞÜM ETKİSİ

Maltepe'nin Esenkent Mahallesi, dört yılda yüzde 1010 oranında değer kazandı. Metrekare fiyatı 46 bin 872 TL olan mahallede, son bir yılda reel fiyat düşüşü yüzde 33 olarak kaydedildi.

YAVUZTÜRK'TE FİYATLAR YÜKSELDİ

Üsküdar'ın Yavuztürk Mahallesi, dört yılda yüzde 1003 oranında konut değeri artışı yaşadı. Ancak bu bölgedeki fiyatlar da son bir yılda reel olarak yüzde 10 azaldı.

GÜLENSU'DA DÜŞÜK ARTIŞ

Maltepe'nin Gülensu Mahallesi, dört yıllık değer artışı yüzde 394 ile en düşük artışı kaydeden bölge oldu. Metrekare fiyatı 30 bin 782 TL olan mahallede, fiyatlar reel olarak yüzde 1 azaldı.

KİRADA EN YÜKSEK ARTIŞ FİKİRTEPE'DE

Kadıköy'ün Fikirtepe Mahallesi, dört yılda yüzde 1330 kira artışıyla zirvede. Metrekare kira fiyatı 386 TL olan Fikirtepe, kentsel dönüşüm projeleri sonrası dikkat çekiyor.

EN AZ KİRA ARTIŞI ERTUĞRULGAZİ'DE

Ertuğrulgazi Mahallesi, dört yılda kirada yüzde 55'lik nominal artış gördü. Reel olarak ise kiralar yüzde 69 oranında düştü, metrekare fiyatı 87 TL'ye geriledi.

Ekonomi Haberleri