İstanbul'un o ilçesinde tapusu olanlar için kritik uyarı! Evini satan bin pişman olacak

Kentsel dönüşüm sürecinde evlerini yenilemeyi düşünenler için önemli bir uyarı geldi. İstanbul'da beklenen büyük depreme karşı konutların yenilenmesi hız kazandı. O ilçe için ise kritik bir uyarı geldi.

İstanbul'da potansiyel olarak en çok etkilenecek bölgelerden biri olan Bakırköy, olası 7,5 şiddetinde bir depremde yapıların yüzde 50'sinden fazlasının ağır hasar alabileceği belirtiliyor.

Bu durum üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Temmuz ayı Olağan Meclis toplantısında Bakırköy için parsel bazlı dönüşüm izni verdi.

Kentsel dönüşüm çerçevesinde evlerini yenilemek isteyen Bakırköy sakinleri, alan ve parsel birleştirme şartı olmaksızın dönüşüm yapabilecekler. Ancak bu süreçte fırsatçıların ev sahiplerinin kapısını çalmaya başladığı gözlemleniyor.

'SOKAKTA KALMAYIN'

Ekonomist Mert Başaran 'Evlerinizi satmayın. Etrafınızdakileri uyandırın' diyerek Bakırköy'de oturan vatandaşları uyardı. İşte Başaran'ın ev sahipleri için yaptığı o açıklama;

"Bakırköy'de evi olan kardeşlerim, kriz var işler kötü diye evinizi ucuza almak isteyen müteahhit adına dolaşan alıcılara inanıp mecbur değilseniz evlerinizi vermeyin, dönüşümü bekleyin!
Anlaşıp dönüştürün sonra sokakta kalmayın!"
ifadelerini kullandı.

Bakırköy’ün 7 mahallesi; Zeytinlik, Sakızağacı, Cevizlik, Osmaniye, Yeni Mahalle, Kartaltepe, Zuhuratbaba mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmasının öncelikli başlaması planlanıyor.

Ekonomi Haberleri