İstanbullulara bir iyi bir kötü haber!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında bugün alınan peş peşe zam kararlarının ardından yeni bir karar daha geldi. Bu kararda İstanbullular bir üzüldü bir sevindi.

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gerçekleştirilen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, toplu taşıma, taksi ücretleri, otopark ücretlerine zam kararı alındı. Alınan bu peş peşe zam kararlarının yanında bir de vatandaşlara rahat bir hizmet sunulabilmesi adına Tuzla-Pendik- Büyükada arasında deniz yolu hattı açılmasına karar verildi.

Toplantı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün'ün başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Bostancı, Maltepe ve Kartal iskelelerine yönelik yoğunluğu azaltmak amacıyla Tuzla-Pendik-Büyükada arasında deniz ulaşımının geliştirilmesi görüşüldü ve öneri oy birliğiyle kabul edildi.

HAVALİMANI OTOBÜS HATLARINA DA ZAM GELDİ

Yapılan toplantıda ayrıca, Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı (SG-1) ve Taksim-Sabiha Gökçen Havalimanı (SG-2) otobüs hatlarına zam yapılması kararı alındı. Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı hattında tam elektronik bilet fiyatı yüzde 42,90 artarak 130 liraya, Taksim-Sabiha Gökçen Havalimanı hattında ise yüzde 73,09 yükselerek 210 liraya çıkarıldı.

Her iki hat için indirimli tarife ve aktarma seçenekleri kaldırılırken, sınırlı kullanım bilet miktarı da artırıldı
Son olarak, Adalar'da hizmet verecek tescilli araçlar temin edilene kadar 31 Temmuz 2025 tarihine kadar tescili olmayan 60 elektrikli araç ile taşımacılığın devam etmesi kararı alındı.

Ekonomi Haberleri