İktidarın görmediği acı gerçek!

İstanbul Planlama Ajansı 4 kişilik bir ailenin kentte yaşayabile maliyetini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Planlama Ajansı tarafından 4 kişilik bir ailenin kentte yaşayabilmesi için ortalama maliyeti açıkladı.

1 YILDA YÜZDE 83'TEN FAZLA ARTTI

Açıklanan verilere göre İstanbul'da yaşamanın maliyeti son 1 yılda yüzde 83'ten fazla artarak 61 bin 523 liraya yükseldi.

İPA AÇIKLADI

İBB’ye bağlı İPA, İstanbul’da Yaşam Maliyeti-Mayıs 2024 raporunu açıkladı. Rapora göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3,69, bir önceki yıla göre ise yüzde 83,61 oranında arttı.

4 KİŞİLİK BİR AİLENİN ORTALAMA YAŞAM MALİYESİ 61 BİN 523 TL!

Mayıs ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti geçtiğimiz aya göre 2 bin 189 TL artarak 61 bin 523 TL’ye yükseldi.

'YOKSULLUK DERİNLEŞİYOR'

İPA Başkanı Buğra Gökçe konuyla ilgili “Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı halkın yaşamını güçleştiriyor, yoksulluk derinleşiyor. Bu yüzden vatandaşlar daha az sebze, meyve tüketiyor, İstanbul’da yaşayan her 10 kişiden biri gece yatağa aç giriyor” dedi.

Ülkedeki yıllık enflasyonun yüzde 75,45 ile 1998’dan beri en yüksek seviyeye ulaştığını hatırlatan Gökçe, Türkiye’nin, Arjantin ve Suriye’nin ardından en yüksek enflasyonun yaşandığı ülke olduğunu söyledi.

Ekonomi Haberleri