İslam Memiş'ten Temmuz ayı uyarısı! Yatırım yaparken bunu göz ardı eden yandı

Son zamanlarda altın fiyatlarında yaşanan düşüşler, yatırımcıların kafasını karıştırdı. Piyasa uzmanlarından peş peşe değerlendirmeler gelmeye devam ederken finans analisti İslam Memiş, Temmuz ayında altına yatırım yapmak isteyen yatırımcıların dikkat etmesi gereken noktaları açıkladı.

2024 yılı altın yatırımcıları için hem büyük fırsatlar hem de ciddi riskler barındırıyor. Altın yatırımcıları veya altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, son zamanlarda piyasalarda yaşanan düşüşten dolayı tedirginlik yaşarken, piyasa uzmanlarından peş peşe uyarılar geliyor.

ALTIN FİYATLARI
Çeşitli ekonomik ve politik faktörlerden etkilenmeye müsait olan altın fiyatları, bu yıl içerisinde yaşanan global ekonomideki belirsizlikler, ABD dolarındaki güçlenme, teknolojik gelişme ve yenilikler altının düşüş eğilimine girmesine neden oluyor.

İSLAM MEMİŞ TEMMUZ AYINI DEĞERLENDİRDİ

Temmuz ayının ilk haftası, finansal piyasalar için kritik bir dönemin göstergesi oldu. Geride bıraktığımız ilk haftaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan finans analisti İslam Memiş, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. Memiş, borsa dinamikleri ve döviz kurları başta olmak üzere, altın ve petrol gibi emtia fiyatlarında yaşanan gelişmelerin, bu ayki piyasaların seyrini belirleyeceğini belirtti.

ALTIN FİYATLARI VE YATIRIM FIRSATLARI
İslam Memiş, şu anda 2,328 dolar seviyesinde olan ons altının 2,300 ile 2,380 dolar arasında gidip geleceğini belirterek, yatırımcılara alım fırsatları doğurabileceği değerlendirmesinde bulundu. Memiş, 2,453 ile 2,467 lira aralığında işlem gören gram altın fiyatı için ise bu seviyelerin yakın gelecekte kalıcı olmayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi Haberleri