İslam Memiş'ten Altın Sahiplerine Uyarı: Yalnızca 2 Gününüz Kaldı, Hazırlığa Başlayın

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, emtia fiyatlarında yaşanan geri çekilmenin ardından altın yatırımcısına önemli uyarılarda bulundu. Memiş, bu hafta itibarıyla altında düşüş yaşanacağını belirterek, başlayacak geri çekilme sonrası fiyatların ne kadar düşeceğine açıklık getirdi.

Son bir buçuk ayın en yüksek seviyesine ulaşan altın fiyatları, ons tarafında yaşanan çekilmeler nedeniyle günü yüzde 1.36'lık düşüşle tamamladı.

Yatırımını altın tarafında değerlendiren milyonları korkutan bu geri çekilmenin ardından "Altında düşüş sürecek mi?" soruları akıllara gelirken, konuya ilişkin dikkat çeken yorum Kapalıçarşı'nın nabzını tutan ekonomist İslam Memiş'ten geldi.


Memiş, altın fiyatları için zor bir haftaya girildiğini belirterek, doların diğer yatırım araçları karşısında değer kazanacağını ve bu nedenle altın fiyatlarında da önemli bir geri çekilme yaşanacağını belirtti.

İşte Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"ONS ALTIN 2330 DOLARA KADAR DÜŞECEK"

"Ons altın 2373 dolar seviyesinde. Ons altın tarafında bu hafta 2350-2400 dolar aralığını takip edeceğiz. Bugün gün içerisinde 2391 dolara kadar yükseldiğini gördük. Ons altında dolar endeksinin yükselişinden dolayı bir geri çekilme yaşanacaktır. Bu hafta ilk olarak 2350 devamında 2330 dolara kadar geri çekilme görülecektir.

ALTIN FİYATLARIN YENİ REKORLAR AĞUSTOS VE EYLÜL AYINDA GÖRÜLECEK

Altın fiyatları bir buçuk ayın zirvesinde. Malum temmuz ayını bekliyorduk altında yükseliş için. Haziran'da 2420 lira seviyesindeydi gram altın. Bayramdan önce bu işi bitirin uyarılarım vardı. Şu anda gram altın fiyatı 2511 lirayı buldu. Bu hafta 2450-2500 lira aralığı takip edilecek. Bu hafta özelinde ons altında yaşanan geri çekilme nedeniyle gram altında da bir düşüş yaşanacaktır.. Buraları alım fırsatı olarak değerlendirmek gerekir. Altın fiyatlarının yönü yukarı, yükselişler ağustos ve eylül aylarında devam edecek. Her ay yeni bir rekor kırılacak.

Yıl sonu beklentimiz 3000-3500 lira aralığı olduğu için 2500 TL seviyesi ve altını ucuz görmeye devam edeceğiz."

Ekonomi Haberleri