İslam Memiş: Çok sert düşüş kapıda!

Altın yatırımcılarını bu hafta sürpriz düşüşler bekliyor. Uzmanlardan önemli uyarılar geldi...

Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hafta altın piyasasında beklenmedik düşüşler yaşanacağını belirterek, yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. Memiş, ons altının Eylül ayına 2500 dolar seviyesinde başladığını, ancak bu haftanın altın sahipleri için zorlu geçeceğini ifade etti.

Altın fiyatlarında sert düşüşler yaşanacağını belirten Memiş, ons altının 2470 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini öngörüyor. Bu düşüşlerin gram altın fiyatlarını da etkileyeceğini vurgulayan uzman, yatırımcıların dikkatli olmasını tavsiye etti.

ONS ALTINDA BEKLENTİLER DEĞİŞİYOR

Memiş, ons altının Eylül ayı boyunca dalgalı bir seyir izleyeceğini ve bu hafta içerisinde 2470-2508 dolar aralığını takip edeceğini belirtti. Özellikle 2470 dolar seviyesinin altına inildiğinde büyük alım fırsatları doğacağını ifade etti.

Ekim sonu ve Kasım başında ons altının 2600 dolar seviyesini zorlayabileceğini dile getiren Memiş, “2500 doların altındaki rakamlar, yatırımcılar için alım fırsatı sunacak” dedi.

GRAM ALTINDA KRİTİK SEVİYELER

Serbest piyasalarda gram altının 2803 lira seviyesinde olduğunu belirten Memiş, ons altındaki düşüşün gram altına da yansıyacağını söyledi. Özellikle 2780 lira seviyesinin kritik olduğunu belirten Memiş, gram altın yatırımcılarına bu hafta dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Düğün hazırlığı yapanlar, altın borcu olanlar veya altın yatırımı düşünenler için bu haftanın değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, piyasalardaki bu dalgalanmaların büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

Ekonomi Haberleri