İngilizlerin "En Hesaplı Aile Tatili' listesinde Marmaris zirveyi kaptırdı

Türkiye’de fiyatların yükselmesiyle İngiltere’de yayımlanan “en hesaplı aile tatili” listesinde zirvede olan Marmaris liderliği kaptırdı.

İngiltere'nin popüler tatil raporu, Türkiye'deki fiyat artışları nedeniyle Marmaris'in liderliği Sunny Beach'e kaptırdığını ortaya koydu. Post Office'in Aile Tatili Raporu'na göre, Sunny Beach, Marmaris'ten daha uygun fiyatlı bir tatil seçeneği sunarak listenin zirvesine yerleşti.

Marmaris'ten Daha Uygun: Sunny Beach'in Fiyat Avantajı

Geçen yıl Marmaris'in lider olduğu listede, Sunny Beach 7 sterlin daha uygun fiyatla ilk sıraya geçti. İngiliz ailelerin tatil bütçelerini optimize etmek için en hesaplı seçenek olarak öne çıkan Sunny Beach, yeme-içme ve diğer tatil masraflarında belirgin bir tasarruf sağlıyor. Örneğin, Sunny Beach'te bir şişe bira Marmaris'ten 1,50 sterlin (yaklaşık 64 TL) daha ucuz, bir güneş kremi ise 4,23 sterlin (yaklaşık 180 TL) daha uygun. 4 kişilik bir ailenin tatil boyunca dışarıda yemek yemesi durumunda ise, Sunny Beach'te 29,61 sterlin (yaklaşık 1260 TL) daha az harcama yapılacak.

Türkiye'deki Enflasyon Fiyatları Etkiledi

Son bir yılda Türkiye'deki enflasyon nedeniyle tatil maliyetlerinde yüzde 17,6'lık bir artış gözlemlendi. Marmaris, bu artışla birlikte en yüksek fiyat artışlarına sahip bölgeler arasında yer aldı. Buna karşın, Sunny Beach'teki fiyat artışı sadece yüzde 9,8 oldu, bu da Bulgaristan'ı daha uygun fiyatlı bir tatil rotası haline getirdi.

İspanya'nın İbiza'sı ve Algarve'den Farklar

Listede İbiza ve Algarve gibi popüler tatil beldeleri de yer alıyor. Ancak, Sunny Beach'in iki katı maliyeti olan İbiza, bu listeye göre daha yüksek bir tatil bütçesi gerektiriyor. En pahalı tatil beldesi ise Balear Adaları'ndaki İspanya'nın İbiza'sı oldu, 10 temel madde için 229 sterlin (yaklaşık 9 bin 770 TL) ile en yüksek maliyeti sundu.

Sonuç Olarak

Marmaris, Türkiye'de fiyatların yükselmesiyle birlikte liderliği Sunny Beach'e kaptırdı. Ancak, tatil beldeleri arasındaki fiyat farkları, tatil planı yaparken bütçenizi göz önünde bulundurmanız için önemli bir faktör olmaya devam ediyor.

Ekonomi Haberleri